Blogger tarafından desteklenmektedir.


19 Şubat 2014 Çarşamba

Kontrol Sistemleri 1. Hafta

Posted by islamkalkan at 04:44 0 Comments
Geri Git 




  Ders başlangıcımızı yaptık vede bu derste hangi kaynakları kullanmamız gerektiğine değindik. Bu kitapları sizlerlede paylaştık.

  Sonrasında yine 15 haftalık eğitim dönemimizde içeriğini öğreneceğimiz genel olarak konu başlıklarına değinmiş olduk. Derslerimiz 15 haftalık ders döneminde 3 hafta sınavlardan dolayı ders olmayacağı için toplamda 12 haftalık ders paylaşımında bulunucağız.

  Gelelim dersimizin konusuna, arkadaşlar biz elektrik ve elektronikçiler olarak biliyoruz ki  kumanda, otomasyon işi sektörümüzde en temel işlerden biri vede bizler bu konuda kendimizi birer mühendis olarak daha detaylı bir şekilde nasıl hesaplamalar yapılır, en doğru, en kazançlı ve en hızlı çözümleyebilme yeteniğini biz bu dersi işleyerek bir nebze anlatmaya çalışacağız.

   Ders Başlangıcı;

 Bazı sektörlerde makinaların detayılı çalışması önemsenmez yani hızı ne kadar, gücü ne kadar, çalışma anı, durma anı gibi zamanlamalar önemli olmaya bilir. Ancak bazı sektörler vardır ki bunlar genellikle kimya sektörü, elektronikte üretim sektörü diyebiliriz. Bu gibi sektörlerde incelik, ayar çok fazla hayati önemler taşımaktadır.Misal bir kimya sektöründe ilaçlara miligram mertebesinde belki de çok daha küçük oranlarda karışımlar yapılabilmektedir eğer gramajlarda çok çok az dahi istenilenin dışına çıkılırsa ozaman bir hastayı daha çok hasta etme imkanı, veya kimyasal bileşiğin formülünü düzgün dağıtımını yapamadığımız için formülün ve onca çalışmanın boşa gidebileceğini söyliyebiliriz.

  Yine sıkça kullanılan sıcaklık sistemleri olsun bu gibi sistemlerde de dersimizin konuları çok önem arz etmektedir malüm sıcaklıkla beraber nem değerleri istenir ve bu veriler ışığında odanın sıcaklık ve nem değerleri bizden sabit bir değerde kalıcı olması istenir burada iki değişken belki daha çok dış etkiler yüzünden 1den fazla değişken elimizde olacak ve biz bu değişkenler mertebesinde bir program yazmamız gerekicek ki istenilen değerleri alalım biz burada bu değerleri yakalayabilmemiz için yapmamız gerekenleri bilgimiz dahilinde sizlere aktarmaya çalışacağız.


Bu haftalık dersi sadece bu kadarla bırakıp bir daha ki haftalarda yavaş yavaş konumuzun içeriğine girmeye başlıyacağız arkadaşlar, iyi çalışmalar.


www.elektrikegitimi.com

Sevdiklerinle Bu Bilgiyi Paylaş

Son Yazılarımız Mailine Gelsin

Subscribe to our Mailing List. We'll never share your Email address.

0 yorum :

back to top